Mountainbiken voor de jeugd

In 2013 is de Noordelijke ATB Club, in samenwerking met TFC NOAD, gestart met het geven van mountainbiketrainingen voor de jeugd vanaf 8 jaar. ATB Marum is in 2016 hier ook bij ingestapt. Elke zaterdagmorgen starten we om 10:00 de training. De trainingen starten vanuit Norg. Vanaf deze locatie kunnen we alle kanten op in de omgeving van Roden en Norg, zoals de Langeloërduinen.
De trainingen die wij verzorgen zijn zeer divers, zo bestaan de trainingen uit techniek oefeningen, een stuk conditie, veiligheid, wedstrijdjes, spelletjes en leren wij je om je fiets te onderhouden. Ook rijden we regelmatig een toertocht en zelfs wedstrijden staan op het programma.
Voor de trainingen staan er NTFU gediplomeerde trainers en assistenten klaar om ervoor te zorgen dat jullie elke zaterdag kunnen trainen
Meedoen
Als je mee wilt doen met de trainingen zul je eerst een nieuwelingen training moeten doen. Dit is een training waar we jullie uitleggen wat er allemaal komt kijken bij een mountainbike training en waar we kunnen zien of je al een beetje de mountainbike techniek beheerst. Meestal hebben we een paar keer per jaar de nieuwelingen training. Heb je interesse, mail voor informatie dan even naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Je kan je hier ook direct aanmelden voor de nieuwelingentraining.

Fietsen en helmen
Als je graag een aantal keren mee wil rijden, maar heb je nog geen fiets of helm? Geen probleem, de Noordelijke ATB Club en De Zwerfsteen hebben een aantal mountainbikes en helmen voor de jeugd die je kan huren. Zo kan je, zonder gelijk een fiets of helm te moeten kopen, kijken of het mountainbiken wat voor jou is! Het is natuurlijk wel de bedoeling dat als je besluit lid te worden je een eigen fiets koopt. De eerste paar keer kan je gratis een fiets en helm van ons lenen, hierna kan je voor €5,- per keer een fiets huren, lenen van de helm blijft gratis.

Lidmaatschap
Heb je een aantal keren meegefietst met de trainingen en mountainbiken is helemaal jou ding! Dan kun je lid worden bij de Noordelijke ATB Club. Meer informatie over de Noordelijke ATB Club en het lidmaatschap kun je vinden op de website https://atbnoord.nl, of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Wij je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
 

Nieuwsbrief